طلا در مشهد ۵۰ هزار تومان ارزان شد (۱ مرداد ۱۴۰۳) واکنش بازار‌های مالی به کناره‌گیری بایدن از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا چه بود؟ (یکم مرداد ۱۴۰۳) مبلغ جدید جریمه پوشش پلاک خودرو چقدر است؟ الحاق چهار هکتار زمین به شهرستان کلات در راستای اجرای طرح نهضت ملی مسکن توزیع روزانه گوشت مرغ ارزان‌تر از سطح کشور، در مشهد | جوجه‌ریزی در مرغداری‌های مشهد ۲۸ درصد افزایش یافت دلار بازار آزاد اولین روز مرداد ۱۴۰۳ را در کانال ۵۸ هزار تومان آغاز کرد | قیمت امروز طلا، سکه، ارز و بیت کوین پایان مطالعات مدیریت مناطق بیابانی سرخس در سطح ۲۱۰ هزار هکتار اتصال مشاوران املاک به سامانه ثبت الکترونیک اسناد تا ۱۵ مرداد واریز وام دولتی تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان بدون ضامن | شرایط دریافت وام چیست؟ میوه امروز در مشهد چند؟ (یکم مرداد ۱۴۰۳) جانشین پراید از پاکستان می‌آید + قیمت و تصویر ضرورت بازنگری مالیات بر دخانیات | نرخ مالیات خرده‌فروشی کمتر از نرم جهانی یارانه تیرماه ۱۴۰۳ واریز شد مجوز اصلاح قیمت خودروهای سایپا صادر شده است کدام موبایل‌ها مناسب نصب و اجرای بازی است؟ (۳۱ تیر ۱۴۰۳) + جدول قیمت نرخ طلای ۱۸ عیار در مشهد اعلام شد (۳۱ تیر ۱۴۰۳) بی‌توجهی بورس به فصل مجامع | شاخص بورس ۲۰ هزار واحد ریخت (۳۱ تیر ۱۴۰۳) پرداخت بیش‌از ۱۸ هزار میلیارد ریال عوارض به حساب شهرداری‌ها و دهیاری‌های خراسان‌رضوی سهم ۳۷ درصدی صنایع کشور در مصرف برق | معاون وزارت صمت: با وزارت نیرو برای کاهش خسارت‌ها تفاهم شده است واکنش بازار خودرو مشهد به خبر تصویب آیین‌نامه واردات خودرو‌های دست‌دوم چه بود؟ | یک کارشناس: بازار در رکود کامل است شهرستان مشهد؛ حائز رتبه اول تولید گندم در خراسان‌رضوی قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۳۱ تیر ۱۴۰۳) | صعود دلار به کانال ۵۸ هزار تومان آغاز هفته‌ای گرم در کشور | خراسانی‌‎ها مصرف برق خود را کاهش دهند بررسی قیمت خودرو‌های خارجی در مشهد (۳۱ تیر ۱۴۰۳) | تویوتا لوین ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی: صنایع نباید در اولویت قطع برق باشند
سرخط خبرها

نهاده دانی با ارز ترجیحی باید هرچه سریع‌تر برای دی‌ماه تأمین شود

  • کد خبر: ۹۳۷۸۲
  • ۰۷ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۶
نهاده دانی با ارز ترجیحی باید هرچه سریع‌تر برای دی‌ماه تأمین شود
حذف ارز ترجیحی در بخش نهاده‌های دانی به ماه آینده موکول شده است و مرغداران از دی‌ماه می‌توانند از طریق سامانه بازارگاه ارز یارانه‌ای تأمین کنند؛ اما هنوز از نهاده یارانه‌ای در سامانه بازارگاه برای دی‌ماه خبری نیست.

طنین همتی|شهرآرانیوز، حذف ارز ترجیحی و تک‌نرخی‌شدن نهاده‌های دانی در بخش کشاورزی در دولت سیزدهم در راستای شفاف‌سازی قیمت و بازار در دستورکار قرار گرفت؛ قرار بر این شد که از ابتدای دی‌ماه ارز ترجیحی نهاده‌های دانی حذف شود و دامداران و کشاورزان نهاده‌شان را با قیمت بازار آزاد تهیه کنند. اما اجرای این طرح در دی‌ماه به‌دلیل فراهم‌نبودن زیرساخت‌های مناسب تک‌نرخی‌کردن، به ماه‌های دیگر موکول و قرار شد برای دی‌ماه ارز ترجیحی به بخش نهاده تخصیص یابد.
سیدحسین موسوی‌نژاد، رئیس اتحادیه مرغداران مرغ تخم‌گذار خراسان‌رضوی، گفت: طبق گفته وزارت جهاد کشاورزی، فعلا همچنان به این بخش ارز داده می‌شود و تولیدکننده هم موظف است محصولش را براساس همان ارز ۴۲۰۰ تومانی عرضه کند. تولیدکننده می‌گوید وزارت جهاد از ابتدای دی‌ماه نهاده‌ای تأمین نکرده است، به‌طوری‌که در این وضعیت اگر دست‌کم در سامانه بازارگاه نهاده ارائه شود، ما هم همچنان مرغ و تخم‌مرغ را با نرخ قبل عرضه می‌کنیم.
وی اضافه کرد: مرغدار ما که حتی همان ذخایر ۲سال قبلش در مرغداری را هم استفاده کرده است، الان از کجا باید نهاده تأمین کند. بازار آزاد هم به‌دلیل حذف ارز، فعلا نهاده‌ای عرضه نمی‌کند؛ پس باید هرچه زودتر به این موضوع رسیدگی شود.
موسوی‌نژاد بابیان اینکه 80 درصد جیره غذایی طیور وارداتی است، تصریح کرد: ۲ قلم اصلی نهاده مثل ذرت و کنجاله سویا وارداتی است که حدود ۸۰ درصد ترکیب جیره ماست و تا دیروز این نهاده را با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد می‌کردند. اگر ذرت با قیمت ۲۴ هزار تومان وارد شود، به کیلویی ۱۰ هزار تومان می‌رسد. سهم خوراک در هزینه تمام‌شده ۵۴ درصد است؛ ولی اگر ارز آزاد شود، به ۶۴ درصد می‌رسد. اگر ذرت ۲۷۰۰ تومانی، ۱۰ هزار تومان بشود یا اینکه سویای ۴۰۰۰ تومانی به ۱۳ هزار تومان برسد، قیمت تخم‌مرغ تقریبا دوبرابر خواهد شد و به همان نسبت هم باید در بازار افزایش یابد.
وی گفت: خواسته مشخص ما از وزارت کشاورزی که صفرتاصد تولید تا عرضه به مردم را که دست گرفته، این است که قیمت تخم‌مرغ را با حذف ارز ترجیحی مشخص کند تا تولیدکننده تکلیف کارش را بداند. متأسفانه ما از نبود نظارت درست در بخش‌های مختلف هم‌زمان با افزایش قیمت‌ها رنج می‌بریم؛ در نتیجه دولت باید نظارت‌ها را به‌ویژه در بخش تأمین مواد اولیه بخش تولید بیشتر کند و قیمت مصوب را برای بخش‌های مختلف که شامل ارز ترجیحی هم می‌شود، مشخص و بعد آن را حذف کند.
اگر ارز ترجیحی حذف و قیمت‌ها آزاد شود، تخم‌مرغ طبق برآورد‌های ما به کیلویی ۴۰ هزار تومان می‌رسد. باید تکلیف تولیدکننده مشخص شود که بهای تمام‌شده محصولش پس از حذف ارز چقدر می‌شود.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران مرغ گوشتی کشور امروز در گفت‌وگوی تلویزیونی با اشاره به حذف ارز ترجیحی از بخش نهاده‌های دانی تصریح کرد: اصلاح نظام یارانه‌ای کشور در دستورکار دولت سیزدهم است و‌ همواره برای جلوگیری از رانت و فساد در دستورکار بوده است.
به‌گفته حبیب اسدا...نژاد، قرار شد ارز تخصیصی ۴۲۰۰ تومانی نهاده دی‌ماه برای دامداران و مرغداران تأمین شود. حذف ارز دی‌ماه باتوجه‌به نشست‌های تخصصی درباره این موضوع و‌ این نکته که زیرساخت‌های حذف در این ماه محیا نشده است، منتفی شد و دولت ارز ترجیحی دی‌ماه را تأمین خواهد کرد.
به‌گفته این مسئول، هنوز برای بهمن و اسفندماه تصمیم‌گیری نشده است که آیا ارز ترجیحی در بخش نهاده‌ها حذف خواهد شد یا نه. وی همچنین قول داده است که مرغداران از یکی‌دو روز آینده شاهد بارگذاری نهاده در سامانه بازارگاه با ارز ترجیحی خواهند بود تا دست‌کم تا 2 ‌ماه آینده شاهد افزایش قیمت نباشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->